Skip to content

FDLV team

Že od malih nog nas druži veselje do gasilcev in tekmovanj. Pričeli smo kot zagnani pionirji  v takratni GZ Žalec in bili med najboljšimi. Leta 1992 smo se z zmago uvrstili na regijsko tekmovanje v Velenje, kjer smo dosegli tretje mesto, s tem smo si priborili udeležbo na državno prvenstvo na Ptuj.

Prešli smo v mladinske vrste, ker pa večjih uspehov nismo zabeležili, smo si rekli, da bomo pa že med člani bolj uspešni in tako se je začelo.
Velika želja po hitrostnih gasilskih tekmovanjih in zaključkih z dobro gasilsko veselico nas je združila v zelo dober team, ki je vedno držal skupaj. Takrat je padla ideja, zakaj pa nebi naredili malo drugače kot ostali. Pa smo pogledali malo čez lužo v Ameriko ter našli idejo – FDLV (Fire departmen Latkova vas).

Poleg gasilskih tekmovanj si organiziramo tudi različne izlete, predvsem bolj adrenalinsko usmerjene (rafting, canyoning, paintball, kolesarjenja,…). Največji uspeh ekipa FDLV pa je bila leta 2009 uvstitev na regijsko gasilsko tekmovanje Savinjsko-Šaleške regije (memorial Matevža Haceta), kjer smo dosegli drugo mesto in si s tem priborili udeležbo na državno prvenstvo v Celje (19.6.2010), kjer smo zasedli 11 mesto.

sfy39587p00